Sunday, July 14, 2013

စားသံုး သင္႔တဲ႔ မုန္လာဥနီ



ျမန္မာ လူမ်ဳိးေတြ ဟာ မုန္လာဥနီ ကုိ ေၾကာ္စား တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ အစိမ္းလုိက္ သုပ္စား တာပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္၊ ၾကာဇံေၾကာ္ေတြထဲမွာ  ထည့္ေၾကာ္စားတာပဲ ျဖစ္ျဖစ္ ပုံစံမ်ဳိးစုံနဲ႔ စားေသာက္တတ္ ၾကပါတယ္။
 
မုန္လာဥနီကုိ ေဖ်ာ္ရည္ စက္ထဲ မွာ ထည့္ေမႊၿပီး  ရလာတဲ့ အႏွစ္ကုိ ကုိယ္ ႀကိဳက္ ႏွစ္သက္ တဲ့  ေဖ်ာ္ရည္ပုံ စံ မ်ဳိးနဲ႔လည္း ေသာက္သုံးလုိ႔ ရပါတယ္။  

မုန္လာဥနီ ကုိ ေဖ်ာ္ရည္ အျဖစ္ ေသာက္သုံး လုိ႔ ရေပမဲ့  လူတုိင္း မႀကိဳက္တတ္ ၾကပါဘူး။ အခ်ဳိ႕ ဆုိရင္ မုန္လာဥနီ ကုိ  ဟင္းထဲ မွာ ထည့္ခ်က္ ရင္ေတာင္   မႀကိဳက္တဲ့ သူေတြ ရွိပါတယ္။  

လူ တစ္ဦး နဲ႔ တစ္ဦး အႀကိဳက္ခ်င္း မတူတာမုိ႔ မုန္လာဥနီ ႀကိဳက္သူမ်ား ကုိေတာ့ မုန္လာဥ နီ ေဖ်ာ္ရည္ ကို ေဖ်ာ္ေသာက္ ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။




မုန္လာဥနီ ကုိ ပုံမွန္ စားသုံးေပးလွ်င္  သင့္ရဲ႕ အသည္း က်န္းမာေရး အတြက္ အေထာက္ အကူ ေပးပါ လိမ့္မယ္။ မုန္လာနီ မွာ ဗီတာမင္ေအ ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ 

အသည္း က်န္းမာေရး အတြက္  ေကာင္းမြန္ေစတဲ့ အျပင္ မ်က္လုံး အျမင္အား ကုိလည္း ေကာင္းေစ ပါ တယ္။  မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ ကုိ  ေသာက္ေပးျခင္းျဖင့္  ကုိယ္ အေလးခ်ိန္ ကုိ က်ဆင္းေအာင္ ကူညီ ေပးပါလိမ့္မယ္။  

မဂၢနီဆီယမ္၊ ဘီတာကယ္႐ိုတင္း  ပါဝင္တဲ့ အျပင္ ပုိတက္ဆီယမ္ ဓာတ္လည္း ၾကြယ္ဝစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္စီ ပါဝင္တာမုိ႔ အသားအေရ ေကာင္းမြန္ဖုိ႔ အတြက္လည္း အေထာက္အကူ ေပးပါတယ္။ ကင္ဆာေရာဂါ ျဖစ္ပြားျခင္း ကုိလည္း ကာကြယ္ ေပးပါတယ္။ 

တစ္ကယ္လုိ႔ သင္ဟာ ဝမ္းခ်ဳပ္တတ္သူ တစ္ေယာက္ ဆုိရင္ေတာ့  မုန္လာဥနီ အစိမ္းကုိ တုိ႔စရာ၊   ဒါမွ မဟုတ္ ဒီအတုိင္း ကုိက္စားေပးပါ။  အက်ဳိး ႐ွိပါလိမ့္မယ္။
 
မုန္လာဥနီ ေဖ်ာ္ရည္ ကုိ ေႏြရာသီ အခ်ိန္ မွာ ေသာက္သုံး ေပးမယ္ ဆုိရင္ ေနေလာင္ ဒဏ္ေၾကာင့္ အသားအေရ ပ်က္စီးျခင္းကုိ  ထိန္းေပး ပါလိမ့္မယ္။ သင့္ ခႏၶာကုိယ္ အတြက္  အင္အားေတြ တုိးေစပါလိမ့္မယ္။ 

မုန္လာဥနီ ဟာ တစ္ကယ့္ကုိ စားေကာင္းတဲ့ အစားအစာ တစ္ခုပါ။  မုန္လာဥ ေဖ်ာ္ရည္သာမက မုန္လာဥနီကုိ အစိမ္းပဲ ျဖစ္ျဖစ္၊ ဟင္း အျဖစ္ ခ်က္စား တာမ်ဳိးပဲ ျဖစ္ျဖစ္ စားသံုးသင့္ ပါတယ္ လုိ႔  အႀကံေကာင္းေလး  ေပးလုိက္ ပါရေစ။



  ၿမ၀တီ သတင္း မွ ကူးယူေဖၚၿပသည္......... 

No comments:

Post a Comment