Friday, November 22, 2013

နဂါးေမာက္သီး ၏ အစြမ္း




နဂါးေမာက္သီး ( Dragon fruit) သည့္ ေသြးတုိး ရွိေသာသူမ်ား ဆီးခ်ဳိရွိေသာသူမ်ား အတြက္ စားသင့္ေသာ အသီးႏွံမ်ားစြာထဲမွ အသိီးၿဖစ္ပါသည္ ။

ပင္ကုိယ္ အသီး ၏ အစြမ္းမွာ ေသြးအတြင္းရွိ သႀကားဓာတ္ကုိ ေလ်ာ့ခ်ႏုိင္စြမ္းရွိသည့္အၿပင္ ကင္ဆာ ၿဖစ္ေစႏုိင္ ၿခင္းကုိလည္း ကာကြယ္မွဳ ့ေပးေသာအသီးလည္း ၿဖစ္ပါသည္ ။

အဆီအဆိမ့္ မ်ားေသာ အစားေသာက္မ်ားမ်ား စားမိပါက ၄င္း အသီးကုိ စားေပးၿခင္းၿဖင့္ ဝေစႏုိင္ေသာ ကုိလက္စထေရာ မ်ားကုိ ေၿခဖ်တ္ေလွ်ာ့ခ်ေပးႏုိင္သၿဖင့္ ဝၿခင္းကုိ ကာကြယ္ႏုိင္ပါတယ္ ။

အသားအရည္ေၿခာက္ေနသူမ်ား၊ အသားရည္လွပလုိသူမ်ားအတြက္ အရည္ရႊမ္းေသာ အသီးၿဖစ္ေသာေႀကာင္႔ အသားအေရကုိ စုိေၿပေခ်ာမြတ္ေစႏုိင္ပါတယ္ ။


ကုိယ္ဝန္ေဆာင္ မိခင္မ်ားလည္း စားသုံးသင့္သည္ ။ 
အရုိး အသြားမ်ားကုိ ခုိင္မာေစသည့္ အၿပင္ ဦးေႏွာက္ မွတ္ သားမွဳ ့ကုိ အားေကာင္းေစပါတယ္ ။



ေသြးတုိးသမား ၊ ဆီးခ်ဳိသမား ၊ နလန္ထ လူမမာမ်ား စားသုံးသင့္သည္အၿပင္ အသီးအႏွံ မ်ား စြာ ထဲမွလူႏွင့္ တည့္သည့္ အတြက္စားသုံးသင့္ေသာ နဂါးေမာက္သီးပင္ၿဖစ္ပါေတာ့သည္ ။

အသက္ရာေက်ာ္ ရွည္ပါေစ

Mg Mandalay

Zuri's Beauty Hub

No comments:

Post a Comment