Sunday, July 19, 2015

ဆား ၏ လက္ေတြ႔ အသံုးဝင္ပံု နည္းလမ္းစံု

 


၁) ၾကက္ဥ တစ္လံုး က်ကြဲၿပီး ၾကမ္းျပင္ေပၚ မွာ ၾကက္ဥ အႏွစ္တစ္ခုလံုး က်ေန တယ္ဆိုရင္ ဖိတ္က်ေန တဲ့ ၾကက္ဥ အႏွစ္ေပၚ ကုိ ဆားႏွံ႔ေအာင္ျဖဴးေပးပါ… ၿပီးရင္ ခဏေစာင့္ပါ…. 

နည္းနည္းၾကာရင္ ေပျခင္း ပြျခင္း မရွိဘဲ ၾကက္ဥ အႏွစ္ေတြကို အမႈိက္ေဂၚ နဲ႔ ေကာ္ပစ္ႏုိင္ၿပီျဖစ္ပါတယ္….

၂) စြန္းထင္းေနတဲ့ လက္ကုိင္ ပုဝါေတြ ကို မေလွ်ာ္ဖြတ္ခင္ မွာ ဆားရည္ထဲ စိမ္ထားပါ… အစြန္းအထင္းေတြ ကို ေျပာင္စင္ေစပါတယ္…

၃) ပန္းကန္စင္ စာအုပ္စင္ စတဲ့ စင္ေတြေပၚ မွာ ပုရြက္ဆိတ္ေတြ တက္ေနရင္ ဆားျဖဴးေပးလိုက္ပါ… ပုရြက္ဆိတ္ေတြေျပး သြားပါလိမ့္မယ္….

၄) ငါးေတြ ကို ေၾကးခြံေတြ မခၽြတ္ခင္ ဆားရည္ထဲ စိမ္ထားပါ… ေၾကးခြံေတြ အ လြယ္တကူ ခၽြတ္ႏုိင္ပါ လိမ့္မယ္…


 
၅) ခါခ်ၿပီးျဖဴးရတဲ့ ဆားဗူးမ်ိဳးထဲ ကေန ဆားေတြ အလြယ္တကူ က်ေစခ်င္ရင္ ဗူးထဲမွာ ဆန္ေစ့ အနည္း ငယ္ေရာေႏွာထည့္ ထားပါ…

၆) အသုပ္ထဲ က အရြက္ေတြ မညွိဳးႏြမ္းသြားေအာင္ ဆားျဖဴးႏုိင္ ပါတယ္…

၇) ၾကက္ဥေတြေကာင္း မေကာင္း စမ္းခ်င္ရင္ ဆားရည္ထည့္ထားတဲ့ ခြက္ထဲ စိမ္ၾကည့္ပါ….  ေကာင္း တဲ့ၾကက္ဥ က နစ္သြားၿပီး မေကာင္းေတာ့ တဲ့ၾကက္ဥက ေပါေလာေပၚေန ပါလိမ့္မယ္…

၈) ၾကက္ဥျပဳတ္တဲ့ အခါ ဆူေနတဲ့ေရေႏြးထဲ ဆားနည္းနည္း ခပ္လိုက္ပါ… ကြဲေနတဲ့ၾကက္ဥေတြ က သူ႔ အခြံထဲ မွာပဲ ရွိေနပါလိမ့္မယ္….

၉) ရႈံ႕တြေနတဲ့ ပန္းသီးေတြ ကို ဆား အေတာ္အသင့္ ခတ္ထားတဲ့ေရထဲ စိမ္ထား လိုက္ရင္ ျပန္ျပည့္တင္းၿပီး ၾကည့္ေကာင္းသြားပါ လိမ့္မယ္…

၁၀) မုန္႔ လုပ္တဲ့ ဒယ္ျပား ကို ဆားနဲ႔ ပြတ္ေပးထားရင္ မုန္႔ေတြ မကပ္ေတာ့ပါဘူး….

၁၁) သြားတိုက္တံ ကုိ မသံုးခင္ ဆားရည္ထဲ စိမ္ထားျခင္းျဖင့္ သက္တမ္း ပိုၾကာၾကာ အသံုးျပဳႏုိင္ပါတယ္…

၁၂) ေကာ္ဖီအိုးကို အေရာင္ခၽြတ္တဲ့ အခါ ဆားနဲ႔ ပြတ္ၿပီးခၽြတ္ႏိုင္ပါတယ္…

၁၃) ဆားနဲ႔ တာပင္တုိင္ ကုိေရာၿပီး ေၾကြေရဇလားေတြ အိမ္သာခြက္ေတြ ကို ျဖဴေအာင္ေဆးႏုိင္ပါတယ္..


Credit : Myanmar.77
 http://www.searchmyanmar.com/link/frame/cid/52296


No comments:

Post a Comment