Tuesday, April 25, 2017

ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ၄၂ နာရီ အတြင္း ေသေစႏိုင္တဲ့ သဘာဝ ေဖ်ာ္ရည္



အရမ္းကို အသံုး၀င္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြပါပဲ။ ဒီ ဟင္းသီးဟင္းရြက္ေတြမွာ သံဓါတ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စေဖာ့ရပ္စ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ဇင့္လ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္ ဓါတ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ C, B Complex, B1, B2 နဲ႔ B6 ဓါတ္ေတြ ပါ၀င္ပါတယ္။

cancer-prevention

ႏိုကိုဥမွာ ဆိုရင္ အမွ်င္ဓါတ္ေတြ ေဖာ့လစ္ အက္ဆစ္ေတြ Antioxidant ေတြၾကြယ္၀စြာ ပါ၀င္တဲ့ အျပင္ ကင္ ဆာကို ဆန္႔က်င္တဲ့ ကြန္ေပါင္းဓါတ္ေတြျဖစ္တဲ့ Betaine ေခၚ Amino Acid ေတြလည္း ပါ၀င္ပါတယ္။ အဲဒီ ဓါတ္က ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အက်ိတ္ နဲ႔ ကင္ဆာ ဆဲလ္ေတြကို ေသေစႏိုင္ပါတယ္။ ဒီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔တိုင္းေသာက္ၿပီး ကင္ဆာ ကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္း....

Beetroot
ႏိုကို ဥ ၅၅ %



တရုတ္နံနံ ျမစ္ ၂၀ %

အာလူး ၃ %

မုန္လာဥနီ (လိေမၼာ္ေရာင္) ၂၀ %



မုန္လာဥနီ (အနီေရာင္) ၂ %

ျပင္ဆင္ျခင္း
ပါ၀င္ပစၥည္း အားလံုးကို ေရာၿပီး ေဖ်ာ္စက္ နဲ႔ ေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီေဖ်ာ္ရည္ကို တစ္ေန႔ ၂ ႀကိမ္ေသာက္ေပးပါ။ မနက္စာ မစားခင္နဲ႔ ည အိပ္ယာ မ၀င္ခင္ ေသာက္ေပးရမွာျဖစ္ပါတယ္။
လိုအပ္တာထက္ ပိုမေသာက္ပါနဲ႔ေနာ္။

Source: Be Extra Healthy Now က်န္းမာေရး ၀က္ဆိုက္မွ ဘာသာျပန္ေဖာ္ျပသည္။

Source

No comments:

Post a Comment